طراحی یک ساختمان فارغ از نوع کاربری آن که می تواند مسکونی، خدماتی، ورزشی، فرهنگی، صنعتی و ... باشد، همواره مبتنی بر پنج رکن اصلی است که این ارکان عبارتند از: مکانیک خاک، معماری، سازه، تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی. هر یک از بخش های فوق توسط مهندسین متخصص در رشته مربوطه طراحی می گردد که البته هماهنگی بین مهندسین طراح در پنج رشته، امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد. از این بین مقوله طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها که مهندسین مکانیک با گرایش حرارت و سیالات عهده دار انجام آن هستند به واسطه ارتباط مستقیم و تنگاتنگ با رفاه ساکنین ساختمان در طول مدت زمان بهره برداری، از اهمیت ویژه و به سزائی برخوردار است.
بدیهی است که طراحی تاسیسات مکانیکی یک ساختمان مشتمل بر محاسبات دقیق مهندسی و تهیه نقشه های اجرایی برای سیستم های مختلف از جمله آبرسانی، فاضلاب، آتش نشانی، گاز طبیعی، تهویه، سرمایش، گرمایش و ... می باشد که هر یک روش طراحی، کدها، استانداردها، هند بوک ها و فرمول های منحصر به خود را داشته و پرداختن به جزئیات آنها فراتر از مقدورات یک مقاله می باشد. لذا در این نوشتار مختصر و کوتاه، نویسنده سعی نموده بر اساس تجربیات خود در زمینه طراحی تاسیسات مکانیکی در پروژه های مختلف، برخی از مهم ترین نکات، فرمول ها، تبدیل آحاد و محاسبات سرانگشتی را که دارای بیشترین کاربرد در طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها می باشند در قالب 30 نکته کاربردی گردآوری نموده و به محضر خوانندگان گرامی عرضه نماید، باشد که مورد استفاده همکاران محترم و به خصوص مهندسین طراح جوان قرار گیرد...
جزوه آموزشی نکات کاربردی و محاسبات سرانگشتی در طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها، جزوه ای مفید و کاربردی از آموزش مباحث طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها می باشد. این جزوه کوتاه مشتمل بر 10 صفحه، به زبان فارسی، با فرمت pdf، به همراه فرمول ها و روابط ریاضی پرکاربرد در طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها توسط مهندس سرایی گردآوری شده است.
جهت دانلود جزوه آموزشی نکات کاربردی و محاسبات سرانگشتی در طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها برلینک زیر کلیک نمایید: